La Fundació Lluita Contra la Sida, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa han presentat aquest dilluns la Nit de Recerca a la Catalunya Central, que se celebrarà el 12 de juny a Osona en benefici de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC. Es tracta d'un sopar espectacle que se celebrarà a l'espai el Serrat de Figaró a Taradell i vol recaptar fons per avançar en la lluita contra la Sida. La intenció és que les següents edicions es facin a la Garrotxa i el Bages. El doctor Bonaventura Clotet, director de la Càtedra, ha destacat la importància de recaptar fons per donar un impuls definitiu a la recerca de la malaltia.

Els diners recaptats amb l'esdeveniment aniran directament a l'estudi del microbioma i l'envelliment, que duen a terme els investigadors de la UVic-UCC implicats en la Càtedra. Clotet ha expressat que "si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica, que ben aviat entrarà en la fase de proves en humans, se'ns obre un nou front contra el qual cal lluitar, que és l'envelliment accelerat dels pacients de Sida". També ha manifestat el compromís de la Càtedra amb la societat més propera, que ajudar a fer de la UVic-UCC el "Harvard català".

El responsable de la part artística del sopar, el músic Pep Sala, ha explicat que la Nit per la recerca comptarà amb actuacions del mag Lari, Jordi LP, o el doctor Estivill, entre d'altres. El sopar anirà a càrrec del xef Nandu Jubany i tindrà un cost de 250 euros per persona. Tot i això, també hi haurà altres modalitats per fer aportacions, ja sigui com a 'partner', patrocinador, empresa solidària o patrocinador tecnològic. També s'ha obert un compte corrent per tothom qui hi vulgui fer donatius.