L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el propietari, Antoni Gener, han signat un acord que evitaria l´enderroc del bloc de pisos habitat de la plaça Bages número 1 si el jutge ho accepta.

Amb l´acord, el denunciant que va aconseguir que el jutge ordenés tirar a terra el bloc de pisos construït a tocar de casa seva amb una llicència urbanística declarada il·legal cobraria 549.000 euros i obtindria dues peces de terreny annexes a la seva propietat, valorades en 268.000 euros.

L´Ajuntament, per la seva part, aconseguiria el terreny que ara és propietat d'Antoni Gener i que resulta imprescindible per donar-li al bloc de pisos la fondària que li falta i que ha estat el motiu (no esgotar la superfície construïda que marca el pla urbanístic) pel qual l´edifici va ser declarat il·legal.

L'operació té un cost global per a l'Ajuntament de 817.000 euros i inclou una opció de compra de terrenys a una propietat annexa a la d'Antoni Gener.

Tot plegat depèn de que el jutjat contenciós número 10 de Barcelona accepti els termes de l'acord, que ha de ser ratificat pel ple del 19 de juny.

D'aquesta forma s'obre una via ferma per solucionar una autèntica patata calenta que CiU va heretar de l'època del tripartit, es posaria fi a 15 anys de plets, i els propietaris i llogaters del bloc de pisos podrien, finalment, respirar tranquils i s'estalviarien 2,2 milions de diner públic, ja que el cost d'enderrocar i tornar a construir el bloc de pisos està estimat en 3 milions d'euros.