L’Ajuntament de Manresa acaba de millorar la continuïtat dels itineraris a peu de l’Anella Verda en tres indrets. En concret, s’han executat dos passos que permeten travessar diferents cursos d’aigua i s’ha reconstruït un tram de la tanca de pedra del Camí històric entre Santa Caterina i el Xup.

A la riera de Rajadell, s’ha construït un pas que permet travessar la riera per dirigir-se cap a l’itinerari senyalitzat que passa per la zona de la Morera. Aquesta actuació ha consistit en l’execució de 10 cilindres de formigó que travessen el curs de la riera.

A la desembocadura del torrent de les Hortes (el torrent que desguassa al riu Llobregat les aigües del regadiu de Viladordis i el Guix), s’hi ha construït un altre pas que permet salvar les aigües del torrent. Aquesta actuació permet millorar la continuïtat de l’itinerari que ressegueix el riu Llobregat entre la gola del Bigaire i Sant Benet de Bages. L’actuació ha consistit en l’execució de 9 cilindre s de formigó que travessen el curs del torrent.

Al camí històric que unia la torre de Santa Caterina i la zona del Xup, s’hi han fet reparacions a la tanca de pedra de delimitació del camí. L’esfondrament d’algun punt d’aquesta tanca històrica impedia el pas còmode en un tram del camí. L’actuació ha permès refer la tanca de pedra i donar continuïtat al conjunt de murs que anys enrere ja van ser objecte de recuperació per part de l’Ajuntament de Manresa.

Actuacions de manteniment i desbrossada

Durant aquest semestre del 2014 s’han pogut intensificar els treballs de manteniment dels itineraris a peu de l’Anella Verda. Les actuacions de manteniment dutes a terme s’han centrat a realitzar treballs de desbrossada per permetre i millorar el pas en diferents camins dels itineraris de natura. Les actuacions de manteniment i desbrossada s’han centrat especialment als itineraris que ressegueixen el Cardener, la riera de Rajadell i als itineraris d’accés a l’entorn de Santa Caterina i també al Collbaix.

A banda dels treballs de manteniment, els recursos humans de què ha disposat Medi Ambient durant el darrer semestre han permès executar millores en diferents punts dels itineraris. A banda de les tres millores ara acabades d ’executar, cal recordar que es van executar millores a l’itinerari sud de la riera de Rajadell que van consistir en l‘execució d’un gual sobre una rasa i en la reconstrucció d’un mur de pedra seca a la baixada de l’antic camí de Castellgalí entre l’altiplà de Santa Caterina i la desembocadura de la riera.