Segueix-nos a les xarxes socials:

L'única inscripció del 1714 a Manresa

L'Associació Amics de la Seu participa en els actes del Tricentenari fent lluir un escut on hi ha gravat l'any que es commemora, traient de l'anonimat la làpida d'un comte i explicant tots els secrets del sepulcre d'un canonge

L'única inscripció que hi ha a l'espai públic de Manresa amb la data del 1714 és a la Seu. Es troba en un escut que presideix la façana de la rectoria de la basílica. És l'escut de qui va ser paborde del temple entre els anys 1705 i 1720, Marià Lladó Dalmases, l'encarregat de fer restaurar tots els altars, el cor i altres elements que s'havien cremat en l'incendi del 5 de setembre del 1714 que en va destruir tot l'interior.

Amb l'objectiu de reivindicar aquesta peça que de ben segur passa desapercebuda a la majoria de persones que una vegada o altra han visitat la basílica de la Seu de Manresa, l'Associació Amics de la Seu, que vetlla pel temple, ha organitzat una conferència, amb la data per determinar, que, a càrrec de l'historiador manresà i col·laborador de Regió7 Francesc Comas, servirà per explicar el personatge i l'escut. El de paborde és un títol eclesiàstic donat al canonge o al monjo que regia una pabordia, que és l'administració que tenia cura d'un lot de béns i de la seva gestió a les catedrals i monestirs.

Prem per veure més contingut per a tu