Uns 1.100 alumnes han inaugurat aquest dilluns el remodelat institut Lluís de Peguera després de més d'una dècada d'espera i peticions. La seva directora, Assumpta Pla, ha explicat a l'ACN que les obres de reforma de l'històric edifici en milloren sobretot la seguretat. Els treballs, que es van iniciar al juliol del 2008 amb un pressupost inicial de 350.000 euros, han servit per reformar les dues ales laterals, construir un gimnàs nou i renovar la part central -que és la que encara manté l'aspecte original-. Pla s'ha mostrat satisfeta del resultat final i diu que ara el problema és l'elevat ràtio d'alumnes. La directora creu que caldria reduir-lo per garantir una bona qualitat de l'ensenyament.

Retrobaments, nervis i molts badalls són algunes de les imatges més habituals en un dia com aquest dilluns d'inici de curs, el que ja no és tan habitual és començar les classes estrenant instal·lacions. Després de més d'una dècada de queixes, peticions i espera, finalment els alumnes de l'Institut Lluís de Peguera han pogut iniciar el curs amb un edifici totalment renovat. Inaugurat l'any 1927, el Lluís de Peguera és l'institut més antic de les comarques de la Catalunya Central.

Les obres, que es van iniciar el mes de juliol del 2008 amb un pressupost inicial de 350.000 euros, han servit per reformar les dues ales laterals, construir un gimnàs nou i renovar la part central -que és la que encara manté l'aspecte original-. A més, la directora del centre, Assumpta Pla, ha explicat a l'ACN que els treballs també han servit per millorar les instal·lacions de calefacció, gas i electricitat i ha assegurat que un dels aspectes més importants és la millora en la seguretat de l'edifici, que es trobava en un estat molt greu de deteriorament. La previsió és que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inauguri les millores de l'edifici el proper 3 d'octubre.

Menys alumnes per classe per millorar la qualitat de l'ensenyament

Pla s'ha mostrat "molt satisfeta" del resultat final dels treballs i ha explicat que ara el principal problema és l'elevat ràtio d'estudiants. Amb més d'una trentena d'alumnes per classe, la directora ha assegurat que si es reduís aquesta xifra s'aconseguiria una millor qualitat de l'ensenyament. Segons Pla, caldria tornar a assolir les xifres anteriors a la crisi.