Manresa vol reforçar la senyalització que indica el pas d'un itinerari escolar amb nous semàfors que mostren un pare amb el seu fill agafat de la mà. El primer d'aquests senyals s'ha inaugurat aquest dimecres a la cruïlla de la carretera Cardona amb el carrer Dos de Maig i la intenció, segons el regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, és estendre-ho, "amb la mesura que podem", a la resta de la ciutat. Aquesta és una de les actuacions que es contemplen en un nou paquets d'accions de millora de la seguretat que l'Ajuntament de Manresa ha presentat aquest matí en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i que donen resposta a algunes de les peticions fetes des dels Consells de Districtes.

El regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, han presentat aquest dimecres tot un conjunt d'accions de millora en itineraris escolars que, segons Bacardit, resolen problemes "molt quotidians". "Hi ha un èmfasi important en fer més accessibles les escoles per als pares i nens i fer més segurs aquests entorns escolars", ha afegit.

Entre les actuacions previstes al Districte Ponent i que s'han iniciat aquest dimecres hi ha la instal·lació d'un nou pas de vianants semaforitzat a la cruïlla de la carretera Cardona amb el carrer Dos de Maig. També es senyalitzarà un aparcament de motocicletes per tal de millorar la visibilitat entre vianants i conductors.

Al mateix districte es farà la millora del camí escolar de les Dominiques i l'Escola Valldaura. Aquest camí escolar comprèn els carrers Dos de Maig, Nou de Valldaura i Bruc. Els treballs que s'hi realitzaran seran la senyalització horitzontal d'aparcaments de motocicletes abans de passos de vianants i repintat dels passos de vianants en l'itinerari escolar per millorar-ne la seguretat. Properament s'instal·laran unes andanes amb baranes per ampliar l'espai de la vorera i protegir la sortida dels escolars en el carrer Nou de Valldaura, un dels accessos a l'escola Dominiques.

Al Districte Nord està prevista la instal·lació d'un reductor de velocitat. A més, es reforçarà la senyalització horitzontal de la zona 30 al carrer Carrasco i Formiguera cantonada amb València.

Al Districte Centre se senyalitzaran horitzontalment aparcaments de motocicletes, es repintaran els passos de vianants i s'ordenarà l'estacionament al carrer Bilbao i carrer Caritat. A més, es faran tres nous passos: un al carrer Bilbao, i dos més als carrers Joan Jorba i Jacint Verdaguer.

Finalment, al Districte Llevant s'instal·laran dos reductors de velocitat, es senyalitzaran aparcaments de motocicletes i es repintaran els passos de vianants al carrer Font dels Capellans cantonada amb carrer Granollers. Al mateix districte s'hi instal·larà una banda reductora de velocitat.

Totes les actuacions estan vinculades amb la campanya de sensibilització contra els atropellaments 'No et saltis el pas', que s'impulsa des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, i dóna resposta a les peticions acordades i finançades pels Consells de Districtes de Ciutat. En aquest sentit, Bacardit s'ha mostrat "satisfet" perquè "hi ha una empatia bastant important entre allò que els ciutadans detecten a través dels districtes de les necessitats bàsiques de la ciutat i tot allò que nosaltres creiem que cal resoldre".