Aquest dissabte la plaça Major de Manresa acollirà el mercat Parc a Taula, que té com a principal objectiu mostrar i promocionar els productes naturals i vitivinícoles de proximitat. En aquesta ocasió compartirà espai amb el tradicional mercat agrari que se celebra cada dissabte.

El mercat Parc a Taula consistirà en la presentació de productes i cellers dels espais naturals protegits vinculats a aquest programa que impulsa la Diputació de Barcelona i que actualment ja compta amb la participació de 240 empreses. A Manresa hi haurà, per exemple, productors de les Valls del Montcau.

Parc a Taula és un programa de dinamització econòmica amb la finalitat de posar en relleu els valors culturals i paisatgístics dels parcs naturals de Catalunya. En aquest cas, però, a través de la viticultura, els productes naturals de proximitat, i la gastronomia.

Així els restaurants de poblacions d'espais protegits elaboren propostes de degustació, i els productors i artesans hi aporten la matèria primera amb un segell de qualitat.