L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el portaveu de l'equip de govern de CiU, Antoni Llobet, han informat que el jutge ha acceptat l'acord al què havia arribat l'Ajuntament i el denunciant Antoni Gener per no haver de tirar a terra el bloc de pisos habitat de la plaça Bages número 1.

Els tribunals havien donat la raó al denunciant i van declarar il·legal el bloc de pisos i ordenat el seu ensorrament. Fa sis mesos les parts en conflicte van arribar a un acord extrajudicial que havia de ser acceptat pel jutge. Junyent i Llobet han assegurat que així ha estat i, per fi, les famílies tindran la tranquil·litat que casa seva no serà enrunada. Ara toca complir els termes de l'acord, que va ser signat en forma de conveni i ratificat pel ple de l'Ajuntament de Manresa el 19 de juny.

Amb l´acord, el denunciant que va aconseguir que el jutge manés tirar a terra el bloc de pisos construït amb una llicència urbanística declarada il·legal cobraria 550.000 euros i obtindria dues peces de terreny annexes a la seva propietat, una valorada en 140.000 euros i una altra en 128.000 euros. La finca de 128.000 euros, però, l´obtindria en concepte de permuta per una finca de la seva propietat situada darrere del bloc de pisos i que passaria a mans de l´Ajuntament.

D´aquesta forma l´Ajuntament obté el terreny que necessita per donar al bloc de pisos la fondària que li falta i que ha estat el motiu (no esgotar la superfície construïda que marca el pla urbanístic) pel qual l´edifici va ser il·legalitzat.

Per aconseguir aquest acord ha estat necessari que prèviament l´Ajuntament lligués una opció de compra per les dues finques que passarien a mans d´Antoni Gener, una de 44 m2 i una altra de 40 m2, propietat de Teresa Coll.