Mari Sánchez viu amb les seves tres filles, totes menors d´edat, al bloc del carrer Amadeu Vives. Va ser de les primeres famílies a instal·lar-s´hi, el mes de setembre passat.

Pràcticament ja fa mig any que viu d´okupa. Com ho porta?

Millor. Al principi sí que estava més a l´expectativa, però ara més tranquil·la. Aquesta no és casa meva i no saps quant de temps serà teu. A més la convivència amb la resta de persones que viuen al bloc és molt bona. Tots coneixem els problemes de la resta i això ajuda, perquè fa que moltes vegades no et sentis sol.

I la relació amb els veïns dels habitatges del costat?

En general, molt bona. Només al principi vam tenir una mica de problema amb un que va denunciar que teníem el gas punxat i va fer que ens el tallessin. A banda d´això la resta ha anat sempre molt bé.

Segueix buscant feina?

Sí. El problema és que tinc una invalidesa que, juntament amb la pensió que em passa la meva parella, em tanca moltes portes. Però segueixo buscant.

Vostè va entrar a formar part de la PAHC abans de ser afectada i ara hi col·labora molt activament.

Sí, la PAHC Bages m´ha canviat molt. Quan vaig començar-hi encara tenia un habitatge i al cap d´una setmana ja m´estava apuntant a comissions. De vegades, de broma, faig el càlcul amb les companyes de la PAHC i hi puc arribar a dedicar 18 hores al dia.

I la feina augmenta.

És cert. Cada dia arriben més persones i, de vegades, desinformades. Arriben i demanen que els donem un pis. Els hem de dir que no som immobiliàries. Un cop explicat com funcionem, intentem que les famílies amb problemes d´habitatge no esti-guin soles i lluitem per evitar que es quedin al carrer.

També és una de les impulsores dels tallers.

(Riu) Als tallers que fem els veïns del bloc 2 [carrer Girona] i 3 [Amadeu Vives] elaborem diversos treballs manuals, des de clauers a nines, que després venem. Aquests diners ens permeten reparar coses que es puguin espatllar als blocs. A l´edifici del carrer Girona, per exemple, han hagut de canviar el cablejat elèctric per poder tenir calefacció i els diners recaptats amb els treballs manuals han ajudat molt.