La doctora Maria Àngels Passarell, membre de l'equip d'atenció primària que exerceix al CAP Bages de Manresa, ha guanyat la 4a convocatòria d'Ajuts SIDIAP 2014 (Sistemes d'Informació per al Desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària), per un projecte de recerca sobre l'impacte de l'esclerosi múltiple i la seva comorbiditat en l'atenció primària a Catalunya. Els premis els convoquen l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i l'ICS.

Els resultats del treball, el primer de Catalunya en aquest àmbit i un dels pocs realitzats a escala mundial, aportaran informació valuosa per a la planificació d'estratègies preventives de malalties que poden influir negativament en l'evolució de l'esclerosi múltiple i en la qualitat de vida del pacient.

L'esclerosi múltiple és una malaltia crònica potencialment discapacitant del sistema nerviós central, que afecta unes 6.500 persones a Catalunya. Els pacients poden patir altres malalties associades, però hi ha poca informació sobre quines són més freqüents i quin és el seu impacte sobre ells i el sistema sanitari. L'objectiu d'aquest estudi és, d'una banda, descriure quins altres problemes de salut poden presentar i quina atenció sanitària requereixen els pacients d'esclerosi múltiple i, d'una altra, comparar-ho amb la població general.