El govern de Manresa presentarà un recurs davant la Junta Electoral de Zona per evitar que es retiri l'estelada que penja de la façana de l'edifici de l'Ajuntament i la que oneja a la plaça 11 de Setembre. Aquest dimarts va arribar al consistori una comunicació de la Junta Electoral de Zona en nom de la Junta Electoral Central en la qual es desestimava el recurs que ja havia interposat la setmana passada davant el mateix requeriment. L'Ajuntament sí que ha comunicat a la Junta a quins espais públics de la ciutat hi ha estelades, tal i com li demanava en la seva comunicació. Mentrestant les dues estelades continuen al mateix lloc.

>> Enquesta: l'Ajuntament de Manresa ha de retirar l'estelada?

>> Enquesta: l'Ajuntament de Berga ha de retirar l'estelada?

A Berga és un altre municipi on l'Ajuntament tampoc ha retirat l'estelada. A primera hora d'aquest dimecres a la tarda, la bandera era ben visible -una de nova, instal·lada al lloc de l'anterior durant el cap de setmana-, junt al marcador de l'ANC que marca el compte enrere per al 27-N.

Per contra, a Puig-reig, els vianants es troben amb una bandera negra penjada a la façana de la casa consistorial. Aquesta, ha estat instal·lada per membres de l'ANC i ocupa el lloc on hi havia l'estelada, que va despenjar l'equip de govern.

Manresa es converteix en un referent de les queixes per l´estelada

L´estelada que llueix la façana de l´Ajuntament s´ha convertit en un referent en les queixes dels col·lectius que reclamen el compliment de l´ordre de la Junta Electoral Central de retirar les estelades dels edificis públics.

En la seva edició de dimarts, el diari La Razón il·lustrava la negativa de consistoris catalans a retirar l´estelada amb una imatge de la façana de l´Ajuntament de Manresa. Abans, ja ho havia fet el cap de setmana el diari El País en una pàgina interior.

El CCN denuncia els símbols franquistes

Coincidint amb la petició de retirar les estelades, el Cercle Català de Negocis (CCN) ha presentat una denúncia a la Junta Electoral Central en la qual reclama que es treguin els símbols franquistes dels espais públics, segons explica en un comunicat. En el mateix comunicat, l´entitat assegura que «no entén que es prohibeixin les estelades que no són el símbol de cap partit polític i en canvi es permeti la simbologia franquista», que segons l´organització d´empresaris «incompleix la normativa que esgrimeix la junta electoral».

Per aquest motiu, el CCN demana a la junta electoral cancel·lar la prohibició de les estelades o que en cas contrari amb els mateixos arguments obligui a retirar la simbologia del franquista.