Segueix-nos a les xarxes socials:

Junyent i Culell ja han mantingut una primera trobada per parlar de pactes

Esquerra manté obertes totes les opcions i només descarta pactar sols amb el PSC. CiU opina que les dues forces més votades han d'explorar acords

Els partits polítics que tindran representació al nou Ajuntament de Manresa sorgit de les municipals han iniciat els contactes preliminars. Segons ha pogut saber Regió7, l'alcalde i candidat a la reelecció per CiU, Valentí Junyent, i el número 1 de la llista d'Esquerra, Pere Culell, ja s'han vist per fer un primer intercanvi d'opinions.

Per a la formació nacionalista, Convergència i Esquerra tenen l'obligació d'explorar acords tenint en compte que van ser la primera i la segona força política més votades. Van treure 9 i 7 regidors respectivament. Per altra part ahir al vespre Esquerra va celebrar una assemblea en la qual va decidir mantenir obertes totes les opcions tret d'una: pactar sols amb el PSC. "Entenem que s'autoexclou des del moment que no és al full de ruta sobiranista i no accepta el camí cap a la independència", va explicar el fins ara regidor Joan Vinyes, que formarà part de la comissió negociadora juntament amb Pere Culell i Mireia Estefanell.

Prem per veure més contingut per a tu