Segueix-nos a les xarxes socials:

Agents de la salut temen que si continuen els impagaments comencin a afectar nòmines

Entre les institucions predomina la preocupació i avisen que si es manté el deute la situació pot ser insostenible

La mateixa institució, recorrent al crèdit per finançar-se i ajornant els pagaments als proveïdors, és la que està parant, de moment, el cop de l'impagament de Salut. Regió7 n'ha parlat amb agents de casa nostra. Per ara, el sentiment que impera és la preocupació. Hi ha, però, qui avisa que si es tensa més la corda podria agreujar-se, i molt. Això és, afectar les nòmines, que és el que tothom procura no tocar.

A la Fundació Althaia asseguren que "l'endarreriment del pagament de la Generalitat no afecta les nòmines dels professionals" però comporta "un increment de la despesa financera de la institució i un alentiment en l'abonament de factures d'empreses proveïdores", fet que "lamentem". La institució fa seu el comunicat conjunt emès per la Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

El director general d'aquest consorci, el doctor José Augusto García Navarro, ha manifestat a Regió7 que "els impagaments estan generant una tensió de tresoreria molt important; és una situació complicada que s'està suportant, en alguns casos, demanant crèdits o endarrerint pagaments als proveïdors". Quant al marge que tenen els centres, manifesta que "depèn de cada cas, però n'hi ha alguns que, si es produeix un nou impagament, podrien tenir problemes per pagar les nòmines el novembre". García posa en relleu que, "per tot plegat, des del sector concertat esperem que el FLA arribi el més aviat possible".

El FLA és el Fons de Liquiditat Autonòmica, una línia de crèdit creada pel govern espanyol que només ell pot aprovar i que permetria al Govern de la Generalitat tenir els diners per pagar.

Prem per veure més contingut per a tu