Especialment ahir, els llocs on es podia estar sota teulada van guanyar adeptes. Com a novetat, el carrer del Balç va tenir obertes tot el dia les portes perquè els visitants hi puguessin entrar lliurament, com si fos un vial més de la fira. Si es volia entrar al centre d'interpretació calia pagar 3 euros.

Aquest cap de setmana de fira, de les 11 del matí a les 9 del vepre, el carrer del Balç deixa obertes les portes de la Baixada del Pòpul, el carrer de Santa Llúcia i els Arcs de Santa Llúcia per poder-hi passejar. A l'interior, hi ha parades d'artesania i una taverna on, ahir al migdia, hi ha qui va aprofitar que a fora plovia per fer-hi l'aperitiu. A la plaça del Milcentenari hi ha una gran taverna on al migdia rostien carns de diversos tipus mentre en una paella cuinaven desenes d'ous ferrats. No es van acabar tots. A quarts de 2 només tenien sis taules ocupades de les que estaven a cobert mentre que una noia es dedicava a assecar l'aigua de les que no tenien tendal. Al parc de la Seu, la taverna va servir força botifarres. L'oferta gastronòmica és un dels atractius de la Fira de l'Aixada: embotits, formatges, mel, melmelades... Sense oblidar dos productes nascuts a la fira: el pa de l'Aixada i la cervesa de l'Aixada.

A la tarda, un altre lloc especialment atractiu per estar a cobert va ser l'interior de la basílica de la Seu, on es va poder escoltar El llibre vermell de Montserrat.