Els polítics manresans no acostumen a protagonitzar notícies del cor, però també tenen els seus moments. Un de molt clar s'ha produït aquesta setmana, quan l'exregidora socialista Sònia Díaz va demanar matrimoni en directe per la ràdio a la seva parella i també exregidor socialista José Luis Buenache.

Díaz i Buenache són parella fa anys i impulsen conjuntament, després de la seva sortida de l'Ajuntament l'any 2011, una cooperativa dedicada a promoure un envelliment actiu.

Tots dos són fans del programa Fricandó matiner de RAC 105, conduït per Vador Lladó, que dilluns feia una edició especial des del Casino de Barcelona, amb escenari inclòs. Durant el programa en directe, Vador Lladó i Iván Medina van presentar la parella manresana i van convidar el públic a gravar amb el mòbil un moment que va acabar sent inoblidable.

Micròfon en mà, Sònia Díaz va explicar que se sentien "en família", perquè tant ella com la seva parella eren fans del programa i l'escoltaven en els trajectes que duien a terme. Quan no el seguien junts s'avisaven de les cançons i el comentaven. Díaz va explicar que Buenache li recriminava a vegades que no era romàntica. En aquell moment li va lliurar una postal, i tot seguit Buenache va haver de bufar per inflar el missatge. Davant dels seus ulls es va anar configurant la frase: "et vols casar amb mi?".

La resposta de Buenache, que, emocionat, havia quedat en silenci, va ser -a instàncies del presentador- "evidentment, les vegades que calgui". Buenache va explicar que la seva parella feia 41 anys el dia següent, dimarts, i que havia pensat que el tema de la ràdio tenia alguna relació amb això.

Buenache va ser regidor de Seguretat Ciutadana, Habitatge i Gent Gran, i Sònia Díaz, de Participació Ciutadana i Educació.