L'esquerra independentista de Manresa celebra enguany la diada en un acte dissabte 10 a les 12h a la Plana de l'Om. El format de l'acte serà una conversa debat amb la diputada Anna Gabriel, l'antropòleg Manuel Delgado i l'alcaldesa de Berga Montse Venturós. Tot seguit, hi haurà un concert del cantautor Cesk Freixas, acompanyat de vermut popular. L'acte el clourà un parlament de les membres de l'esquerra independentista de Manresa.

La conversa debat girarà entorn diferents conceptes: el Procés constituent, el referèndum unilateral d'independència i com eixamplar la base de l'independentisme popular. Des de l'esquerra independentista, han programat aquests conceptes «al trobar-nos a l'inici del curs polític». Creuen que «el RUI el guiarà», i que «pot arribar a ser la clau que ens permeti obrir tots els panys, i donar pas a una república que ens permeti canviar-ho tot». En aquest sentit afegeixen que «és imprescindible que la base de l'independentisme popular s'eixampli».

Amb aquest nou format, l'esquerra independentista de Manresa, sense treure protagonisme a les manifestacions convocades per l'11 de setembre, vol reforçar la diada a Manresa. Els altres anys es celebrava un acte polític a la plaça 11 de setembre abans de la marxa de torxes.