Segueix-nos a les xarxes socials:

La PAHC ocupa un pis de l'Agència d'Habitatge per un home que viu en una barraca

Les reunions amb l'Ajuntament no han fructificat i l'home havia de tornar a dormir a una barraca on hi viu des de fa dos anys

La PAHC ocupa un pis de l'Agència d'Habitatge per un home que viu en una barracaJ.M.G.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme ha ocupat un pis buit de l'Agència Catalana de l'Habitatge a Manresa perquè hi vagi a viure un home que des de fa dos anys s'estava en una barraca.

L'acció s'ha dut a terme aquest capvespre després que en dues reunions amb Habitatge i Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa no s'arribés a cap acord per solucionar el cas concret.

La barraca és enmig d´uns horts feta de plafons de fusta, cartrons, canyes i teles que ho cobreixen. No té aigua ni llum, i des de fa dos anys és la llar d´un home de 62 anys que no vol revelar la seva identitat perquè no té papers en regla. Es va quedar sense feina i sense contracte no li renoven la documentació. D´origen magribí, està separat i té dies filles que també viuen a Manresa però que asseguren que no el poden acollir a casa perquè "amb prou feines en tenim per sobreviure", explica una de les filles. Igual que un germà seu, que l´ajuda donant-li menjar.

Aquest dimarts la PHAC ha dit a terme diverses accions per reclamar un habitatge digne per a ell. Al matí hi ha hagut una reunió entre Serveis Socials, dos membres de la plataforma, l´home en qüestió i la seva filla, Chaimae. S'ha celebrat al centre cívic Joan Amades, on una vintena de membres de la plataforma hi han assistit per donar suport a la demanda de poder accedir a un habitatge digne. La reunió es va acabar sense que s´arribés a cap solució.

Segons la PAHC, l´Ajuntament s´excusa que no pot fer res perquè està en situació irregular. Les pressions de la PAHC s'han redoblat, i a la tarda s'ha celebrat una reunió amb el regidor d´Habitatge, Joan Calmet, per abordar el tema. Tampoc no hi ha hagut acord i llavors s'ha decidit ocupar un pis de l'Agència Catalana d'Habitatge que estava tapiat. Per a la PAHC, "és una vergonya mantenir pisos tapiats mentre hi ha gent que no té cap resposta a la duríssima situació de l'exclusió residencial".

Segons la PAHC, aquest cas és una mostra de la "perversitat" del sistema. L´home no pot accedir a cap mena d´ajut perquè no té papers. Per tenir-ne hauria de tenir un contracte de treball, però té un braç amputat i difícilment aconseguirà feina.

La regidora de Serveis Socials de l´Ajuntament, Àngels Santolària, va assegurar sobre aquest tema que Serveis Socials segueix el cas des de fa temps, que rep aliments, que té una xarxa familiar que visita cada dia i que se li ha ofert passar la nit, sobretot a l´hibern, en algun altre lloc. L´home, però, no volia abandonar la barraca per por a que si hi ha de tornar ja no hi sigui, segons la PAHC.

Prem per veure més contingut per a tu