Les famílies de l'escola Valldaura de Manresa, que fa vuit cursos que està en mòduls prefabricats, van expressar, ahir, el seu malestar al ple municipal pel fet que no hi hagi cap previsió sobre quan es construirà, i on, l'edifici definitiu del centre educatiu. La regidora d'Ensenyament, Mercè Rosich, va admetre que l'Ajuntament hauria d'haver informat el 2014 que ja no tenia el terreny on sempre havia dit que aniria l'edifici.

Fent ús del reglament de participació ciutadana, Carles Garrido, de l'AMPA del centre, va recordar els fets que els havien portat al ple: la condició de provisionalitat de l'escola, que "ens fa sentir decebuts"; la sensació que "l'administració no reconeix el valor de la feina" que hi està fent l'equip educatiu, i el fet que, malgrat que l'Ajuntament hagi expressat que continua sent prioritari, no hagi concretat on es farà l'edifici definitiu. Per rebre respostes, van formular fins a onze preguntes, com ara què ha fet el consistori per lligar un nou terreny per fer-hi l'edifici i si ha tractat el tema amb la Generalitat per "arribar a algun acord o compromís"; quant temps estarà en un espai provisional, i si l'Ajuntament aposta pel centre i pel barri.

Pel que fa al debat polític, es va aprovar l'esmena de substitució a la moció presentada pel PSC. El text aprovat afirma que durant el 2017 l'Ajuntament farà un treball tècnic de planificació futura de les necessitats per a la ciutat d'equipaments educatius que portarà a debat a la recerca del màxim consens al Consell Escolar Municipal.

L'Ajuntament es referma que la construcció de la nova escola Valldaura continua sent prioritària, independentment d'altres actuacions que tingui planificades i que pugui portar a terme el departament d'Ensenyament. Es compromet a vetllar perquè disposi de les condicions adequades per desenvolupar la seva activitat docent i assegura que reprendrà el contacte, continuat i permanent, amb la comunitat educativa de l'escola, l'AMPA i tots els agents vinculats. També amb l'associació de veïns.