La junta de govern local va desestimar la petició d'ampliació de la concessió administrativa del jardí urbà Manresa-Riu, ubicat al passeig del Riu de Manresa, entre la plaça del Mil·lenari de Catalunya i el pont de Sant Francesc.

Els anys 90 es va subscriure el contracte per la concessió administrativa que regulava la implantació del local d'oci La Carpa del Riu.

L'acord d'adjudicació va ser adoptat el 20 de juliol del 1993 i notificat el 5 d'agost del 1993, data a partir de la qual, segons l'Ajuntament, s'ha de considerar iniciada la concessió, que era per 25 anys i, per tant, acaba l'agost del 2018.

Els representants de la societat concessionària han demanat una ampliació del termini de la concessió, però l'equip de govern de Convergència i Esquerra considera que s'ha de desestimar perquè el plec de clàusules signat al seu dia deia que la concessió estableix "un termini improrrogable de 25 anys".

Requerit sobre com afectarà aquesta situació l'activitat de La Carpa del Riu, el govern municipal ha explicat que "un cop finalitzada la concessió caldrà veure si se'n preveu una altra, i en quines condicions".

CDC i ERC consideren que "el fet que hagi acabat la concessió obre una oportunitat per plantejar-se si cal fer algun canvi al sector".

Un terreny municipal

A preguntes d'aquest diari, el govern municipal va insistir que "l'agost del 2018 finalitza la concessió i l'Ajuntament, propietari del terreny, en recuperarà l'ús. Des d'ara fins llavors caldrà decidir si es fa una nova concessió i en quines condicions".

Després que aquest diari demanés nous aclariments sobre si l'activitat continuarà oberta o no més enllà de l'agost del 2018, el govern va explicar que "estarien obertes totes les possibilitats. Si es decideix fer una nova concessió, podria continuar. Si no, no, però no s'ha pres aquesta decisió. El que es fa ara és complir el contracte, que diu que la concessió de 25 anys és improrrogable".