Més de 10.000 patinadors es calcula que passaren per la pista de gel de la plaça Sant Domènec des d'avui i fins al pròxim dia 15 de gener. Aquesta és la previsió de l'empresa que ha instal·lat l'equipament i que ha canviat radicalment l'aspecte de la plaça.

La pista de gel desperta la curiositat de tothom qui hi passa. No hi ha moment en què algun vianant l'observa detingudament per veure si realment el que hi ha és gel. I sí, ho és. Un circuit de tubs amb un líquid especial manté la superfície a una temperatura de 10 sota zero constantment. El gel es va formar regant a poc a poc amb aigua tota l'àrea.

Ahir estaven enllestint els darrers detalls per tenir-ho tot preparat perquè s'hi pugui patinar a partir d'avui. Aquest any, a més a més, la plaça estrenarà llums nadalencs. Fins ara era un punt fosc entre el sector del Guimerà i el del Barri Antic.

La instal·lació de la pista forma part de la campanya «Nadalant» que impulsen l'Ajuntament de Manresa i el comerços de la ciutat. Ocupa 320 metres quadrats. Fa 30 metres d'allargada i 10 d'amplada. L'ha instal·lat l'empresa especialitzada N-ICE Skating, que també en té a altres ciutats catalanes com Lleida, Reus i Rubí, així com a arreu de l'estat espanyol com La Corunya, Oviedo o bé Madrid.

Un dels responsables de l'empresa, Oriol Bonjoch, explica que era imprescindible instal·lar-la al centre de la ciutat. «Un dels requisits indispensables per gestionar una pista d'aquest tipus és que estigui ben ubicada perquè la inversió pugui ser rentable. No deixem de ser el reflex del comerç, i cal que hi hagi molts usuaris i patinadors». Per això es va optar per la plaça Sant Domènec. És cèntrica i a més a més té la infraestructura necessària. L'únic hàndicap que hi veu Bonjoch és que la la plaça no ha permès que la pista fos més ample. També s'ha hagut de salvar un petit desnivell entre una punta i l'altra que, a peu, és pràcticament inapreciable.

La previsió és que hi acabin passant més de 10.000 persones. Segons Bonjoch, hi caben entre 60 i 65 patinadors al mateix temps.