Aquest dijous, 15 de desembre, se celebrarà la 5a edició del Premi Santi Vidal, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Plana de l´Om de Manresa. El guardó neix amb la finalitat de fomentar la solidaritat col·lectiva i de transformar la consciència pública per mitjà del reconeixement d´una entitat, organització no governamental i una persona física que tinguin la seu social a la comarca del Bages. També es farà un reconeixement especial als socis i sòcies, voluntariat, tècnics i tècniques i col·laboradors i col·laboradores de Creu Roja a Manresa.

A l´acte estan convidats tots els socis, voluntariat i persones que col·laboren amb l'entitat. Per assistir-hi cal confirmar l'assistència trucant al 93 872 56 44 o bé per correu electrònic, a manresa@creuroja.org.

La raó del premi

El Premi Santi Vidal es va establir l´any 2012 per retre homenatge a qui va ser durant sis anys president de l´assemblea local de Creu Roja Manresa i durant més anys encara voluntari de l'entitat.

Vidal va ser una de les persones que van participar en la coordinadora d´ONG l´any 1992, que després va esdevenir l´actual Consell Municipal de Solidaritat, l´any 1995. Des de l'inici va tenir una implicació activa en aquest òrgan.

Canvis en el jurat del guardó

Enguany s´ha constituït el nou jurat del guardó. Com a membres sortints hi ha Rosa de Paz, Jaume Espinal, Xavier Jovés i Imma Porta. Com a representació de l´antic jurat que es queda un any per fer traspàs: Sol Miras i Francesc Xavier Navarro. Els nous membres del jurat són: Ferran Sarrió, vicepresident de Creu Roja Manresa (president), i Olga Cervantes, membre del comitè de Creu Roja Manresa (secretària). I, com a vocals: Montse Mestres, cap de Servei d´Acció i Cohesió Social; Rufí Cerdán, activista social, membre de la PAH i de la junta de Càritas; Domènec Cucurella, de Justícia i Pau i membre del Jordi Planell, de