El ple municipal va donar llum verd a l'operació de renovació de l'enllumenat públic de Manresa en deu sectors de la ciutat amb instal·lacions molt antigues.

El projecte ha estat redactat pels serveis tècnics de la secció de xarxes i eficiència energètica del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat, amb amb un pressupost de 1.784.997 euros més 374.849 euros d'IVA, que dóna un total de 2.159.846 euros.

Les renovacions consistiran en el canvi dels quadres elèctrics antics existents per nous, o bé l'ampliació dels quadres existents si estan bé, el canvi de les línies elèctriques antigues per noves i la substitució de les lluminàries per d'altres amb tecnologia led.

La programació del projecte preveu la seva execució al llarg de 5 anys, segons la següent distribució pressupostària: 301.636 euros el 2018, 533.883 euros el 2019, 440.5187 euros el 2020, 459.958 euros el 2021 i 423.849 euros el 2022. En total, els ja esmentats 2.159.846 euros

Enguany es contracta

La contractació del projecte es preveu realitzar dins el contracte de millora de les instal·lacions d'enllumenat públic i semàfors i de manteniment integral, que es licitarà enguany, però la primera de les intervencions no arribarà fins l'any que ve.

L'Ajuntament du a terme actuacions puntuals de millora de l'enllumenat. La darrera ha estat la instal·lació de tres pals amb punts de llum i estesa de línies elèctriques a l'accés del camí de Santa Caterina, per tal de millorar la visibilitat i la seguretat en aquest entorn de la ciutat.

Debat sobre il·luminació

El 8 de novembre passat, en el marc d'un debat sobre la il·luminació al barri vell de la ciutat, alguns veïns van traslladar al regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta; i al cap de secció de Xarxes i Eficiència Energètica de l'Ajuntament de Manresa, Manel Ribera, que calien accions decidides i urgents per il·luminar bé el barri vell de Manresa.

L'Ajuntament, per la seva part, considera que el centre històric de Manresa es troba, en general, dintre del nivell lumínic que exigeix la normativa, amb pocs punts per sota.