Les lleis físiques de la gravetat descrites per Isaac Newton es van convertir en un joc per als infants que van visitar la Fira de l'Experimentació, que precisament té com a objectiu fomentar l'experimentació científica en forma de jocs per a nens. Els germans Genís i Ermengol Ferrer, de 5 i 3 anys respectivament, estaven bocabadats de veure girar unes baldufes que aguantaven dretes més o menys estona segons el material de la seva superfície.

En el certamen, que ahir va arribar a la sisena edició, a part de presentar les propostes dels alumnes dels estudis d'Educació Infantil, com és habitual, també van ser presents docents de deu centres educatius que portaven al certamen jocs científics que han treballat a l'aula. «És una manera d'obrir més la fira i de fomentar propostes didàctiques i entretingudes perquè els nens aprenguin de ben petits els secrets de la ciència i les lleis físiques i químiques que regeixen l'univers», comentava Montserrat Pedreira, directora dels estudis d'Educació Infantil de la FUB.

Al llarg del matí van passar 600 persones en dos torns pel Museu de la Tècnica de Manresa, on tenia lloc el certamen. «Els nens veuen que la ciència té propietats màgiques. Cal tenir imaginació i pensar una bona proposta que agradi als nens i entenguin el fenomen», explicava Marina López, alumna d'Educació Infantil.