Un a voladura amb 2.700 quilos d'explosius va posar el punt final a la primera edició de la fira HiTech de la UPC de Manresa, la primera de tot l'arc mediterrani dedicada a l'alta tecnologia en serveis per a l'excavació de mineral i l'aprofitament dels recursos minerals.

La detonació, però, no es va fer a Manresa sinó que la segona jornada de la fira va tenir lloc a la pedrera de La Falconera del Garraf, de l'empresa Promsa. Allà diferents entitats amb requeriments d'espai, com per exemple Calaf Trenching amb un tambor fresador de gran amplada, van poder fer una demostració d'excavació en calcària com a alternativa en segons quins indrets on no es poden fer servir explosius. L'empresa Komatsu va aportar camions de gran tonatge i Promsava va mostrar diferents tipus de roques artificials provinents de reciclatges d'altres materials.

En total, uns 200 empresaris i professionals van assistir a les demostracions i van visitar els estands en grups després de ser transportats en autobús des de l'aparcament fins a l'espai d'aprofitament miner.

L'acte de cloenda va ser presidit per la vicerectora de la UPC responsable de Transferència de Coneixement, Esther Real, el director general de Promsa, Carlos Raich, i el coordinador de la fira HiTech, el professor Josep Font. En l'acte es va remarcar la necessitat imperiosa de les matèries primeres de què forneix la mineria tant per a les empreses com per a la societat. Empresaris i professionals van demanar que la fira es porti a terme periòdicament com a punt de trobada de la universitat i el sector empresarial.