L'Ajuntament de Manresa posarà a prova el cap de setmana del 20 i 21 de maig, Fira de l'Ascensió, una nova ubicació per a les atraccions mecàniques.

Serà entre els carrers Caietà Mensa i Agustí Coll, als Trullols, on s'instal·la ocasionalment el circ. Aquesta ubicació es provarà després de vint anys amb les atraccions situades a l'avinguda de Francesc Macià, malgrat l'oposició veïnal que havia recollit inicialment per les molèsties i el soroll que generava.

Les atraccions mecàniques havien estat tradicionalment al solar de davant dels multicinemes Atlàntida i al costat de l'institut Lluís de Peguera, però la progressiva urbanització d'espais va fer necessari moure els jocs per a la canalla.

De fet, la ubicació de les atraccions mecàniques a la Sagrada Família havia de ser temporal fins que l'Ajuntament trobés un lloc millor per situar-les. Després d'un experiment d'un any al Congost, que va rebre moltes crítiques dels firaires, les atraccions van tornar a l'avinguda de Francesc Macià, fins ara.

Pel mig queden episodis com la desconfiança generada l'any 2009 després que una denúncia veïnal posés en dubte la solidesa de l'estructura de l'avinguda de Francesc Macià per aguantar-ne el pes.

L'Ajuntament va decidir calcular si el pes total de les atraccions que s'instal·len durant la fira podia ser suportat per l'estructura del carrer, tenint en compte que per sota passen els ferrocarrils de la Generalitat, fet que resta consistència al subsòl. Per extreure'n la valoració definitiva, el consistori va demanar dades a FGC sobre com es va fer el túnel.

Segons l'equip de govern, la decisió s'ha pres amb la voluntat de proporcionar als firaires un espai més adient.

La ubicació a l'avinguda de Francesc Macià comportava una afectació important a la mobilitat, ja que requeria tallar completament aquest vial i tenia afectacions en carrers adjacents. També hi havia algunes molèsties puntuals per sorolls, i el sector tenia dèficit d'aparcament. Igualment, el fet que la zona d'atraccions estigués partida per un vial, la carretera del Pont de Vilomara, amb volum elevat de trànsit, era un problema de seguretat en una zona molt freqüentada per menors.

A la nova ubicació no hi haurà afectacions a la mobilitat, hi ha més places per aparcar al conjunt del sector, i la zona queda lluny de qualsevol zona d'habitatges, per la qual cosa s'elimina també qualsevol possibilitat de molestar veïns. Després d'aquesta edició es farà una valoració del funcionament, però la voluntat és donar continuïtat a la nova ubicació.

Per tal de facilitar al transport al sector dels Trullols i també des d'aquesta zona cap al centre es reforçarà el servei de bus urbà.