L'assemblea de joves Arran Manresa ha portat a terme una acció d'agitació i denúncia contra la seu de Convergència -com es coneix popularment a l'ara anomenat PDeCAT-, exigint el cessament del Comissari de la Regió Policial Central Segi Pla i del Conseller d'Interior Jordi Jané pel desplegament policial de l'1 de maig a Manresa

Les joves han cobert els vidres del local amb fotos de les lesions que les càrregues dels Mossos d'Esquadra van ocasionar a les manifestants, acompanyades d'un cartell en el qual apareixen dibuixades les cares de Pla i Jané tot demanant-ne la destitució i assenyalant com a "culpable" a Convergència.

"És intolerable que l'1 de Maig, Dia Internacional de les Treballadores, se'ns coartés el dret a manifestació", denuncien des d'Arran Manresa. "L'actuació policial va ser d'una brutalitat extrema. No estem disposades a consentir que se'ns encapsuli, es carregui contra nosaltres i se'ns emportin les nostres companyes".

En aquesta línia, manifesten que "aquesta és la nostra resposta: exigir el cessament immediat dels responsables d'aquests fets i assenyalar la repressió com a fet profundament polític, instigat pel Govern de la Generalitat i pels seus esbirros regionals, en una operació que busca clarament la submissió dels moviments socials". Afirmen que tot plegat "no quedarà aquí".

Assumir responsabilitats

Des d'Arran Manresa afirmen ser conscients que "quan ells dimiteixin, algú altre igual o pitjor ocuparà el seu càrrec i haurem de seguir la lluita", però consideren que "hi ha d'haver una presa de responsabilitats, que comença pel PDeCAT, responsable directe del què ha passat: no podem deixar que elements com aquests segueixin exercint els seus càrrecs amb total impunitat".

Les joves celebren, però, que "la resposta va ser clara i col·lectiva: vam tornar a prendre els carrers i vam fer una manifestació encara més multitudinària que la de l'1 de Maig. No ens espantaran ni ens doblegaran: som moltes, estem unides, i plantarem cara al carrer a tots els seus atacs".