La Fundació Althaia formarà 14 metges de diverses especialitats, 1 psicòloga clínica i 4 infermeres. Aquesta setmana ha celebrat un acte de benvinguda als membres de la nova promoció, en el qual també s’ha acomiadat i s’ha agraït la tasca desenvolupada per 11 metges i 5 infermeres que han finalitzat la seva formació especialitzada.

Com a novetat, Althaia compta per primera vegada residència en l’especialitat de psicologia clínica.

A l’acte de benvinguda el catedràtic de la Facultat de Medicina de la UAB, el berguedà Miquel Vilardell, va parlar de «Ser professional sanitari avui». Vocació, coneixements, expertesa i valors com la paciència, la perseverança i la humilitat són, al seu parer, elements fonamentals per ser un bon professional sanitari. També va remarcar els rols que mantenen els professionals al llarg de la seva carrera. «Els joves aporten esperança i il·lusió, i els més veterans, reflexió», va afirmar.

Un dels moments entranyables de la jornada el van protagonitzar els residents, que van compartir amb l’auditori l’experiència, tan personal com professional, que han adquirit durant els seus anys de formació a Manresa.

A la cloenda, el director general d’Althaia, Manel Jovells, va reiterar l’aposta de la institució per la docència. «La vocació docent d’Althaia és inqüestionable», va afirmar.

La presentació de l’acte va anar a càrrec d’Alfons Hervàs, director de Qualitat, Investigació, Innovació i Docència; i Ramon Santisteve, cap d’estudis de Formació Sanitària Especialitzada.