Vint-i-sis ajuntaments i tres consells comarcals van prendre part aquest dimecres a la jornada formativa «Com ser una ciutat amigable amb les persones grans», a més dels vuit municipis que van presentar públicament les seves experiències.

La jornada, organitzada per l'Imserso amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, va tenir lloc a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Déu amb la presència de representants polítics i tècnics. En virtut del conveni de col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut, l'Imserso és l'organisme encarregat d'impulsar la Xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran a l'estat espanyol.

Aquesta xarxa és la que agrupa més ajuntaments adherits de tot el món. Les jornades com la que va tenir lloc aquest dimecres a Manresa es van començar a organitzar l'any 2015.

En aquesta ocasió ha estat organitzada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa la quarta jornada formativa, que s'ha centrat a donar a conèixer experiències concretes sobre el projecte i continuar contribuint a la seva difusió.

Manresa va ser reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut com a ciutat amigable amb la gent gran, l'any 2011.