L'any passat va ser possible evitar que centenars de pacients s'haguessin de desplaçar fora de Manresa per rebre tractaments especialitzats gràcies a la incorporació de la biòpsia de mama dirigida per raigs X i la posada en marxa del Servei d'Oncologia Radioteràpica.

L'estereotàxia de mama evita que els pacients s'hagin de desplaçar a Sabadell. La Fundació Althaia ha adquirit l'aparell que permet portar a terme aquesta tècnica, que consisteix a realitzar una biòpsia de mama dirigida per raigs X.

Aquesta prova pot evitar intervencions quirúrgiques, ja que permet fer una diagnosi extremadament acurada. Amb aquesta incorporació, Althaia disposa del servei íntegre per diagnosticar la patologia mamària i fa un pas més en el diagnòstic precoç i eficaç del càncer de mama.

Radioteràpia

Una de les grans fites del 2016 va ser la posada en marxa del Servei d'Oncologia Radioteràpica.

El Consorci Sanitari de Terrassa coordina la gestió del servei, que ha atès 410 pacients durant el seu primer any de funcionament.

El principal benefici per a la població de referència -que inclou les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Cerdanya- és que pot rebre el tractament a prop del domicili i evita desplaçaments.

L'aparell de radioteràpia de Manresa, un accelerador lineal, té capacitat per atendre 450 pacients l'any. En els primers 12 mesos -es va posar en marxa el juny de l'any passat- el servei n'ha atès 410, ja que es va optar per iniciar l'activitat de forma progressiva.