L'Ajuntament va presentar, ahir, la campanya de sensibilització contra les agressions sexistes i el consum desmesurat d'alcohol de cara a la festa major, en la qual ha intensificat el treball per prevenir les actituds sexistes.

El consistori formarà els cambrers que treballaran a les barres dels establiments que vendran begudes durant els dies de festa. Es tracta d'un període d'instrucció de tres hores que els ha d'ajudar a detectar els esmentats comportaments problemàtics, i si cal, tenir la capacitat d'aturar-los.

Tal com va avançar la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, la campanya es fa com una eina de «prevenció» d'aquest tipus de comportaments, que son recurrents en les festes majors. Una altra acció que s'ha dut a terme són unes pancartes de conscienciació sobre la violència masclista, amb el lema «No és No», acompanyat de frases com «Beure massa no és excusa. Respecta'm», que estaran penjades en diversos punts de la ciutat durant els dies de festa.

Quan queda un mes per a l'inici de la festa major, i amb el lema «Manresa lliure d'agressions sexistes. No és No!», l'Ajuntament vol sensibilitzar la població davant la violència masclista i promoure un consum responsable de l'alcohol, l'altre pilar sobre el qual gira la campanya, amb especial atenció als menors d'edat.

La regidora de Salut, Mercè Rosich, va recalcar la importància de controlar els menors pel que fa a la venda d'alcohol, i va destacar que «és una tasca de tots prevenir el consum d'aquesta substància entre els més joves», incloent-hi el consistori, les famílies i els establiments que les venen.

Com en anys anteriors, l'Ajuntament s'ha tornat a adherir a la campanya de prevenció d'alcohol i drogues «Som.nit» de Creu Roja Joventut, cosa que significa que, els dies de festa major, es col·locarà una vela a la Plana de l'Om on voluntaris formats oferiran informació i assessorament sobre drogues, salut, sexualitat i, per primera vegada, violència sexista.

Atenció psicològica

Al marge d'aquestes mesures, es duran a terme altres accions, com l'atenció psicològica per a dones que hagin patit una agressió durant la festa major o que es vulguin informar. Es farà el 29 d'agost, un cop acabada la festa gran.