Les Bases de Manresa protagonitzaran el 22 d'agost un dels actes de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent.

La sessió «125 anys de les Bases de Manresa. Repercussió als Països Catalans» se centrarà en quin impacte van tenir a Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià els debats de l'assemblea de la Unió Catalanista reunida a la capital del Bages el març del 1892 i el document final que es va redactar: les Bases per a una Constitució regional catalana, conegudes com les Bases de Manresa.

L'acte, que es farà a les 12 del migdia a l'amfiteatre del Liceu Renouvier de Prada, serà presentat pel president de la Universitat Catalana d'Estiu i de l'Institut d'Estudis Catalans, Jordi Cassassas, també catedràtic d'Història de la Universitat de Barcelona. Hi intervindran els professors Sebastià Serra, de la Universitat de les Illes Balears; i Josep Miquel Santacreu, de la Universitat d'Alacant; i Jordi Rodó, comissari de la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, clourà l'acte.