Els Tirallongues de Manresa van viure ahir un dia històric com a colla en descarregar per primera vegada a Manresa un castell de quatre de vuit. En una jornada castellera celebrada a la Plana de l'Om, la colla manresana el va completar per primera vegada a la capital bagenca enmig d'una gran expectació.

No era la primera vegada, però, que els Tirallongues l'aconseguien descarregar. A principi d'agost ja el van poder descarregar en una altra diada castellera celebrada a la Catalunya Nord.

El quatre de vuit no va ser suficient per als Tirallongues, que després van abordar amb èxit una altra construcció de relleu com el tres de set aixecat per sota, que destaca per la seva dificultat, en haver-se d'aixecar els pisos des de baix, i no que els castellers pugin com és habitual.

A part del quatre de vuit i el tres de set, els Tirallongues també van ser capaços de descarregar un altre castell, que en aquest cas va ser un cinc de set.

Quan es va acabar la diada, els membres de la colla manresana van esclatar d'alegria i es van posar a saltar i a cridar «tot descarregat», i és que les tres colles participants van completar tots els castells que van intentar: tres per colla, més els pilars d'entrada i de sortida.

Les altres dues colles que van participar en aquesta diada també van tenir una gran actuació. Els Margeners de Guissona van descarregar castells de sis i, per la seva banda, els Castellers de Terrassa van completar bàsics de set.

L'alegria de la colla

Gisela Racero, cap de colla dels Tirallongues, va explicar a Regió7 l'estat d'eufòria que es va viure a la colla manresana després de la gran diada que van completar ahir a la Plana de l'Om, i va destacar que «ens feia molta il·lusió aconseguir el quatre de vuit a Manresa, té un valor sentimental molt important per a nosaltres».

D'altra banda, va remarcar que «la gent de la colla ens sentim molt orgullosos també del tres de set. Al final el quatre de vuit ens va sortir bé ja fa tres setmanes, però aquest castell no ens havia sortit mai i té molta complexitat ja que es carrega des de sota. Fer-lo arrodoneix encara més aquesta diada històrica per a nosaltres», va concloure.