Quan passi el proper cap de setmana, que acollirà els actes de la festa major que es van anul·lar amb motiu dels atemptats a Barcelona i a Cambrils, l'Ajuntament retirarà de l'accés al passeig de Pere III per la plaça de Crist Rei les jardineres que hi va instal·lar dimecres de la setmana passada per reforçar la seguretat en aquest punt tan transitat de la ciutat.

Demanades per aquest diari, fonts de l'Ajuntament van informar aquest dimarts, que, de moment, les jardineres es trauran i que «s'ha de valorar si es pren algun altre tipus de protecció». Les cinc jardineres es van col·locar transversalment a l'andana central del Passeig per evitar que hi pogués accedir cap vehicle, tenint en compte que en els darrers atemptats perpetrats per terroristes el modus operandi ha consistit a entrar amb un vehicle en un espai ple de vianants per tal d'envestir-ne el màxim possible, com va passar a la Rambla de Barcelona en el dramàtic atemptat de dijous de fa dues setmanes i, la matinada de l'endemà, en una avinguda de Cambrils.

A banda de l'esmentada mesura al passeig de Pere III coincidint amb els dies de festa major, en què el centre de la ciutat s'omple especialment de gent, l'Ajuntament també va reforçar la seguretat el dia del castell de focs, diumenge passat, amb la instal·lació de barreres New Jersey en alguns punts estratègics per on va passar la gentada per arribar a peu al parc de l'Agulla, on es van celebrar, enlloc de les acostumades tanques metàl·liques dels anys anteriors.

El primer cap de setmana de la festa major, el del 19-20 d'agost, es van anul·lar tots els actes seguint els tres dies de dol decretats per la Generalitat per a divendres, dissabte i diumenge. Els actes que no es van fer aleshores es van traslladar al cap de setmana vinent, com el correaigua, la trobada de bateries i la moscada infantil.