Ampans i Althaia organitzaran el 12è Congrés de l'Associació Europea de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID), que se celebrarà a Barcelona del 23 al 25 de maig del 2019. Així es va decidir a l'11à edició del congrés que s'ha celebrat recentment a Luxemburg.

En aquest simposi, professionals d'Althaia i d'Ampans van presentar dues ponències.Una sobre els 25 anys de treball col·laboratiu entre les dues entitats per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, i una altra sobre la prevalença dels trastorns de la conducta en infants i joves amb i sense discapacitat intel·lectual.

A l'assemblea general també es va renovar una part del comitè executiu de l'EAMHID. Van ser escollits per formar-ne part Pere Bonet , director de Salut Mental de la Fundació Althaia; i Alba Cortina, directora de l'escola d'educació especial Jeroni de Moragas.

Per altra part Manresa acollirà el pròxim mes de novembre el IV Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta. També és organitzat per Althaia i Ampans.