Segueix-nos a les xarxes socials:

La PAHC Bages denuncia que atén 8 persones sense assistència a Manresa

La plataforma diu que no han rebut cap resposta de l'Ajuntament

L'arribada del fred ha posat en alarma la PAHC Bages que, un cop més, acusa l'Ajuntament de Manresa de no garantir el dret a l'habitatge dels seus veïns. En roda de premsa, el seu portaveu, Arnau Carné, ha responsabilitzat l'ajuntament d'haver deixat l'habitatge en mans del mercat, i de trobar-se ara que no té cap borsa d'habitatge públic. Per això, assegura, és l'ajuntament qui s'ha de "posar les piles" i solucionar el problema, o bé pressionar els bancs perquè els seus pisos desocupats formin part del parc d'habitatge públic de la ciutat. Segons han explicat, la situació cada cop és més greu, i cada setmana arriben a la PAHC Bages entre dos i tres casos nous de famílies que no poden fer front al pagament del lloguer o la hipoteca i a qui, segons lamenten des de la plataforma, l'ajuntament no els ofereix "cap solució".

El cas de la Wassima Boukhriss, veïna de Manresa desnonada amb dos menors de 6 i 4 anys, ha servit per exemplificar el problema que, segons la PAHC, és cada cop més freqüent a la ciutat de Manresa "per culpa de la inacció de les administracions".

La plataforma acusa l'ajuntament manresà de no aportar solucions a la majoria de famílies que es troben amb la dificultat de fer front al lloguer o a la hipoteca. Segons ha explicat el seu portaveu, Arnau Carné, "el més comú és que passin la pilota a la mesa d'emergència, que precisament d'emergència poca cosa en té". En aquest sentit, Carné lamenta que s'esperi sempre a "última hora" per saber si se soluciona un desnonament, amb l'angoixa que, segons diu, això suposa per a les persones afectades.

Carné ha reclamat a l'ajuntament que "es posi les piles" i garanteixi el dret a l'habitatge dels seus veïns. "Que aquestes administracions que, durant anys, han deixat l'habitatge en mans del mercat i no s'han quedat amb borses públiques d'habitatge, es posin a la feina i resolguin el tema", ha reclamat.

Des de la PAHC, han assegurat que la situació "és cada cop més complicada" i cada setmana arriben entre dos i tres nous casos de famílies que no poden fer front al pagament del lloguer o l'habitatge. Una situació que a l'hivern es veu agreujada amb els casos de pobresa energètica que, segons Carné, també són una realitat a la capital del Bages.

Prem per veure més contingut per a tu