Segueix-nos a les xarxes socials:

El banc de sang de Manresa regalarà una rosa als donants el dia de Sant Jordi

La iniciativa es fa a nivell de tot Catalunya, on cada dia fan falta entre 800 i 1.000 donacions per cobrir les necessitats dels hospitals

El banc de sang de Manresa regalarà una rosa als donants el dia de Sant JordiBSiT

El proper dilluns, dia 23, el Banc de Sang i Teixits situat a l'Hospital Sant Joan de Déu (Fundació Althaia) de Manresa regalarà als donants una rosa per celebrar Sant Jordi. L'espai de donació estarà obert d'11 del matí a 3 de la tarda i de 4 de la tarda a 8 del vespre a la Planta -1 de l'hospital.

Entre els donants del dia hi haurà els treballadors de Carrefour de Manresa, que per quart any faran una donació en grup i, a més a més, s'uniran a la celebració de Sant Jordi al Banc de Sang.

4.901 donacions a Manresa

L'any 2017 es van fer 4.901 donacions a la ciutat de Manresa i 7.001 a tota la comarca del Bages. Cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals. La campanya de Sant Jordi arriba dues setmanes després de Setmana Santa, època a la qual les donacions baixen un 20% pel canvi d'hàbits de la ciutadania, i ajudarà a millorar les reserves de sang.

Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels hospitals dels propers 7 dies, quan el nivell òptim serien els 10 dies. D'alguns grups com el 0 negatiu però, només hi ha sang per a 3 dies.

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d'edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • Trobar-se bé de salut
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
Prem per veure més contingut per a tu