Uns 70 alumnes, majoritàriament de 3r i 4t d'ESO, d'instituts públics de Manresa es van manifestar ahir pel centre de Manresa per defensar els drets dels estudiants de les universitats públiques. Els joves es van sumar així a la vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Sindicat d'Estudiants (SE) per reclamar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, l'equiparació de preus de màster i grau i eliminar els concerts a la xarxa publicoprivada.

També exigeixen revisar i crear protocols que combatin les violències masclistes dins i fora les aules i fer més passos per fer créixer les hores de català al País Valencià.

La convocatòria de la manifestació era a les 11 a Crist Rei, però fins ben bé les 11.20 els concentrats no es van començar a moure. La capçalera, amb una pancarta que deia «Defensar la República vol dir defensar la pública», es va dirigir cap al carrer de Guimerà, i els agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van tallar el trànsit momentàniament (un cotxe de la policia local obria pas i una furgona dels Mossos tancava la comitiva). Des del Guimerà, els 70 estudiants van ocupar la calçada de la Muralla de Sant Domènec enfilant fins a la plaça d'Europa i, d'allà, al carrer del Joc de la Pilota, Sobrerroca i, finalment, van arribar a la plaça Major, on, asseguts davant l'ajuntament, van llegir un manifest.

Entre els càntics que es van entonar hi havia des de les reclames sobre la universitat: «La pública serà sempre nostra»; algunes que assenyalaven la policia: «Menys policia i més eduació», i fins al lema «llibertat presos polítics».