Una trentena de persones van assistir ahir al matí a l'acte «Turisme, ciutat i territori: un debat viu», en què van participar Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Jaume Salvat, professor de la URV, i Daniel Paül, professor de la UdL. Josep Oliveras, catedràtic de Geografia regional a la URV, va exercir de moderador.

El debat va posar sobre la taula una àmplia varietat de visions existents sobre la gestió turística, depenent de la zona. «A la província de Tarragona tenim una mitjana de 6 milions de turistes anuals, tot i que, a diferència de Barcelona, estan més repartits pel territori», deia el president de la Diputació de Tarragona, que recordava que el turisme

«Tothom vol anar a llocs que coneix», apuntava Paül. D'aquí la importància «d'estar situat en el marc mental de les persones perquè sinó no saben que existeixes», afegia. Per això, Salvat destacava la necessitat de desenvolupar estratègies turístiques arrapades a la realitat de cada territori i singularitzar els missatges.

Entre el públic hi havia l'alcalde Valentí Junyent i l'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa Josep Huguet.