Segueix-nos a les xarxes socials:

El baix Solsonès exhibeix potencial en una guia presentada a Manresa

Territori de Masies ha unit esforços per reivindicar la pagesia des dels seus múltiples vessants

El baix Solsonès exhibeix potencial en una guia presentada a Manresag. c.

Territori de Masies és una agrupació de socis, veïnat i empreses del baix Solsonès, principalment, que han unit forces per reivindicar la pagesia des dels seus múltiples vessants. Ahir al vespre van presentar a l'Espai Òmnium de Manresa una guia que recull els recursos que ofereixen, que tenen la proximitat com a nexe. L'acte va incloure un tast i un petit recital de música medieval.

Paraules com singular, dificultat, autenticitat i adaptació van servir per definir el territori que abraça Territori de Masies, que, a banda del baix Solsonès, inclou Llanera, Salo i Castelltallat. Als seus integrants -restaurants, tallers culturals, productes de pagès, guies, allotjaments- els uneixen les ganes de donar-se a conèixer sense perdre la identitat.

Marcel Espinal, dels guies de muntanya Tirantmilles, president i impulsor de Territori de Masies, va destacar que, sovint, la seva ubicació al país ha fet el doble de difícil tirar endavant una iniciativa i en va destacar la singularitat dels productes «perquè aquest és un territori singular». Martín Ezpeleta, de dPagès, que produeix porc ecològic; Marcel Lleonart, d'Un pam de Terra, que ha recuperat vinya del Solsonès, i Anna Maria Duocastella, de Les Corts de Biosca, que celebra 25 anys de turisme rural, van explicar els seus respectius projectes. Marina Vilaseca, de L'Arada, va conduir la presentació.

Prem per veure més contingut per a tu