Aquest estiu és el primer any d'ençà que es va inaugurar l'escola Valldaura en mòduls prefabricats, fa 10 cursos, que «no s'ha fet cap de les millores que es demanen des del centre», manifesta la secretària de l'escola, Marta Ferrer. «L'escola construïda a curt termini no la tindrem, però les millores fan falta», recalca.

La cap d'estudis de l'escola, Raquel Vilà, assenyala que reclamen «una millora de la tanca que envolta el centre, un porter automàtic, una coberta en els passadissos i, finalment, un gimnàs». Actualment els alumnes fan educació física al pati i, quan plou o fa mal temps, han d'anar a una aula petita no adaptada. «Es van comprometre a fer el primer punt aquest any, però pel tema polític van dir que no s'ha pogut fer». Hi havia temes bloquejats per l'aplicació de l'article 155.

La visió de l'Ajuntament

La regidora d'Ensenyament de Manresa, Mercè Rosich, afirma que «hi ha una tranquil·litat amb les millores que es van fer l'any passat. Els alumnes en aquest moment no estan malament. Des de l'escola demanen algunes millores més en els passadissos? però creiem que amb les obres del pati ja es va millorar molt» (es va construir un mur que separava la pista de futbol de la resta). «Avui en dia, els mòduls prefabricats estan en bones condicions, tenen aire condicionat, llum? No hi ha res a envejar. D'alguna manera estan molt bé», manifesta la regidora.

Per la seva banda, les docents destaquen que «els alumnes no noten que estan en cargoleres», ja que «ells estan bé, però saps les mancances que hi ha tant a nivell d'instal·lacions com d'informàtica...». Tanmateix, l'equip directiu destaca que «som una escola com una altra i la tasca educativa cap als infants no es veu afectada. Si construïssin l'escola a l'espai on som ara ja estaríem contents».