Davant la temença expressada per la CUP que la modificació del reglament d'honors i distincions estigui feta a mida per poder posar el nom de Manel Estiarte al camp de futbol de la plaça Milcentenari (vegeu Regió7 de dimecres), el govern municipal ha explicat que per posar el nom de Manel Estiarte a l'equipament no calia canviar cap normativa perquè no es tracta «d'un nom institucional sinó d'un apadrinament simbòlic».

Això per una banda. Pel que fa al canvi en el reglament, el govern reitera que el que s'ha fet ha estat que es pugui posar el nom d'algú viu a instal·lacions municipals de manera excepcional i amb un seguit de condicionants. Atorgar aquest honor en vida en comptes d'haver d'esperar a la mort de la persona.

El govern no comparteix que hagi actuat amb fets consumats ni que sigui inoportú fer-ho 8 mesos abans de les eleccions, perquè no creu que els processos electorals hagin d'impedir continuar avançant i perquè el que es modifica és només un article del reglament, tal com es va explicar a l'oposició el mes de juny quan la CUP ho va veure de bon ull. Per al govern el que ha estat sorprenent ha estat el canvi de criteri de la CUP i les sospites expressades.