El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir a Manresa que el seu executiu «no renunciarà mai al diàleg», però va llançar una advertència al president del Govern central, Pedro Sánchez, al qual va deixar clar que el seu «crèdit polític s'ha acabat» i va reblar el clau amb un «així no».

El president català va criticar el judici contra el procés sobiranista, que va titllar de «farsa construïda des de la Moncloa, la Sarsuela i les elits espanyoles», i que, «no va contra els polítics a la presó o els 2,3 milions de catalans que van votar en el referèndum de l'1-O», sinó que «va contra el poble de Catalunya, contra tot el poble de Catalunya»

Com també va en contra, ha dit, de tres «consensos» a Catalunya: d'una banda, que un «80 per cent» de catalans diu que «ja n'hi ha prou de repressió política, ja n'hi ha prou de presons i ja n'hi ha prou d'exilis»; com també que aquest percentatge «vol ser república i que ja s'ha acabat això de la monarquia a Catalunya», va exclamar, entre crits de «fora el Borbó» del públic.

«I el tercer gran consens: que els catalans volem decidir què volem ser. I la resposta del Govern de Sánchez és que ens porten al Constitucional la resolució del Parlament reprovant al Borbó, que la repressió segueix com seguia, i que sobre l'autodeterminació ni una paraula, es neguen absolutament a debatre. Què li hem de dir a Sánchez?», es va preguntar Torra.

És llavors quan va parafrasejar Puigdemont per enviar un missatge al president del Govern central. «Així no! Així no, president Sánchez! El crèdit polític de Sánchez s'ha acabat. No renunciarem al diàleg mai, però el crèdit polític de Sánchez s'ha acabat», ha asseverar entre una sonora ovació dels assistents i càntics de «ni un pas enrere».