Segueix-nos a les xarxes socials:

La PAHC alerta que el bloc del carrer Gaudí està en mans d'un fons d'inversió

La PAHC alerta que el bloc del carrer Gaudí està en mans d'un fons d'inversióarxiu particular

La PAHC Bages va fer ahir dues accions per alertar que el BBVA ha venut el bloc ocupat del carrer Gaudí, 22-24 al fons d'inversió Cerberus. Un grup d'activistes va fer accions de protesta a l'oficina de l'entitat bancària al passeig de Pere III i davant l'ajuntament de Manresa per por que els nous amos forcin desnonaments.

El BBVA va explicar ahir a aquest diari que, tal com estan fent la resta d'entitats financeres del sector, ha hagut de «desinvertir en el negoci immobiliari per exigència dels reguladors europeus» i que «Cerberus és qui ha fet la compra de la cartera immobiliària».

Amb una pancarta que deia «Defensem el bloc 6 de la PAHC. BBVA i Cerberus: no ens fareu fora», els activistes van explicar que fins ara s'havien fet moltes gestions per aconseguir lloguer social per als ocupants i que hi havia hagut comunicació amb el banc per aturar desnonaments, una situació que temen que pugui quedar alterada amb els nous amos, el que ha generat neguit entre les famílies.

Els activistes, que en altres accions anteriors havien ocupat el vestíbul de l'ajuntament, ahir es van trobar les portes tancades i no van poder accedir-hi, però van mantenir una reunió amb el regidor d'Habitatge, Joan Calmet. Els activistes li van comunicar que el canvi d'amos posava en perill les famílies que hi viuen i van advertir que els que tenen un sostre allà no marxaran i la resta de la plataforma els defensarà.

Prem per veure més contingut per a tu