Amb el nou curs, les entitats reprenen les seves activitats. Com tot inici escolar per a la mainada i per al jovent, també són dies de força tràfec per a les persones grans. Després d'un merescut repòs, la gent de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa retornem a la plena activitat.

Els confortables espais que ofereix l'equipament de l'Ateneu de les Bases ens han permès ampliar l'oferta. Així doncs, entre els cursos programats per al present curs s'hi pot trobar: català, anglès, ceràmica, pintura i dibuix, ball en línia, i fotografia, tots ells a uns preus assequibles amb la finalitat d'aconseguir autofinançar-se. Altres activitats formatives i lúdiques que s'ofereixen són: gaudir de la música, taller de poètica i taller de bridge, totes elles gratuïtes. I aquest curs també s'emprèn un innovador taller d'art, manualitats i reciclatge, del qual només s'ha de pagar el material utilitzat.

Per aprendre no hi ha límits d'edat. Així doncs, us animem a participar en algun dels cursos. Amb l'edat hem après que la vida és una escola d'aprenentatge continu per arribar a envellir satisfactòriament. Sempre és bo, i necessari, renovar i ampliar els nostres coneixements. En definitiva, mantenir la ment i el cos actius.

El juny van finalitzar les activitats amb la tradicional excursió dels usuaris de les diverses residències de la ciutat. Es van omplir dos autocars amb les persones a les quals la salut els permet desplaçar-se. Cada final de curs es va a una localitat diferent de la comarca. Aquest any, l'indret escollit va ser Callús. Cal agrair la grata acollida dispensada per l'Ajuntament i en la persona del seu alcalde, Joan Badia. En aquesta ocasió, es va aprofitar la vetllada per retre un senzill, però, tanmateix, sincer homenatge a l'artista i sòcia de la Coordinadora Paquita Blach.

Ja fa 65 anys d'ençà que Blanch va pujar per primera vegada a un escenari. Als 85 anys segueix activa i socialment compromesa. Persona solidària i altruista, a la seva edat continua col·laborant amb entitats fonamentalment de les persones grans: esplais de Manresa, Artés, Navarcles... Amb la seva alegria i bon humor va repartint alenades de felicitat a les persones acollides a les residències.

L'animada i fraternal vetllada de Callús també va incloure els sons del violí de Maurici Rosell i les cançons del duet Leandra&Maria.

En l'àmbit de l'oci, setmanalment tenen lloc les habituals caminades dels dilluns i dijous per la rodalia de Manresa. Una bona ocasió per descobrir i gaudir de bonics indrets bagencs: fonts, boscos, rieres, santuaris... I, amb una periodicitat mensual, s'organitzen excursions per conèixer interessants llocs i les seves tradicions, de Catalunya i de la resta de l'Estat.

En el record

Com és sabut, al final del mes de juliol passat ens va deixar Joan Segon. El curs passat, el Joan va col·laborar de manera entusiasta amb la Coordinadora. Les projeccions i narracions dels seus espectaculars viatges havien embadalit les nombroses persones que en cada sessió omplien la sala d'actes de l'Ateneu. De cara a aquest curs ja n'havia programat d'altres, però, malauradament, ateses les doloroses circumstàncies de la vida, ja no serà possible. A través d'aquestes línies volem manifestar públicament l'agraïment per la seva valuosa predisposició amb l'entitat.

Invitació a participar

I aprofitem l'oportunitat per convidar-vos a participar en les activitats organitzades per la Coordinadora i a col·laborar en les diverses comissions de treball. Una de molt important és l'assistencial, des d'on s'ofereix acompanyament, i també molt d'afecte, a les persones grans acollides a les residències.

També participem en plataformes ciutadanes per reivindicar i defensar els drets de les persones grans per tenir una vellesa digna. Si voleu conèixer l'entitat ens trobareu de dilluns a divendres (de 10 a 12 h i de 17 a 19 h) a l'espai de la gent gran ubicat a la 2a planta del centre cívic i esportiu de l'Ateneu de les Bases. Hi sereu benvinguts!

Víctor Feliu és membre de la junta de govern de la Coordinadora.