Treballadors de l'Ajuntament de Manresa s'han concentrat a les 12 del migdia d'aquest dimarts davant de l'edifici dels Infants, a la carretera de Vic, responent a la crida de l'ANC i Òmnium de fer una aturada davant dels llocs de treball coincidint amb l'inici del judici als presos independentistes. Han repartit adhesius amb el lema "Judici a la democràcia" i han cridat "llibertat presos polítics".

La plaça Major ha aplegat un centenar de persones, inclòs l'equip de Govern, que han volgut expressar el seu rebuig a un judici contra en el qual es demana la condemna (de fins a 25 anys de presó) a unes persones per haver defensat els drets i la voluntat d'un poble.

Durant la concentració, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha llegit el manifest titulat "El judici de la vergonya" elaborat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

A Montserrat, també a les 12 del migdia, s'ha fet un minut de silenci just abans d'un acte per presentar la restauració del claustre. Hi ha participat Marc Castells com president de la Diputació, i també el president del Patronat de Montserrat i expresident del Parlament, Joan Rigol.

A Berga, la concentració s'ha fet a la plaça de les Fonts.