La Sala Gòtica de la basílica de la Seu va acollir ahir l'acte de lliurament dels distintius Ciutats i Viles amb Caràcter, que han estat atorgats a Manresa, Solsona i Montblanc; i dotze Pobles amb Encant, per a Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n'Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.

El lliurament dels distintius va ser presidit per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada del director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Va tenir, també, la presència d'una seixantena de persones entre alcaldes, regidors i tècnics dels municipis que s'han distingit.

L'alcalde Valentí Junyent, que va intervenir en nom dels municipis distingits, va afirmar que la concessió d'aquesta marca permetrà seguir caminant amb pas ferm en el camí de promoure el turisme a Manresa, i reforçar la idea que la ciutat, situada al cor de Catalunya i «a prop de tot arreu», té un patrimoni i uns atractius que val la pena conèixer.

La consellera Chacón va declarar que «el caràcter i encant dels pobles i viles ja hi és, i ara amb aquest distintiu s'ha fet l'esforç perquè estigui més endreçat». La marca Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes del departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme, envers la promoció del turisme urbà. Al seu torn, la marca Pobles amb Encant permet oferir al turista una proposta per tal que es pugui endinsar en el territori català i conèixer la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d'atracció turística.

Pel que fa a Pobles amb Encant, entès com un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant, està adreçat a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d'aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa.