Segueix-nos a les xarxes socials:

Les marroquines de Manresa es reivindiquen com a ciutadanes

L'Associació de Dones Al Noor omple l'auditori de la Plana de l'Om en un acte festiu i reivindicatiu

Les dones marroquines de Manresa es van reivindicar ahir com a membres actius de la societat, en un acte que va tenir lloc a l'auditori de la Plana de l'Om. Aquesta activitat va tenir una vessant reivindicativa, destacant el paper de les dones marroquines, i també festiva, hi va haver fins i tot una desfilada de vestits femenins tradicionals del Marroc.

L'acte va aconseguir omplir l'auditori i, fins i tot, van haver de treure cadires de plàstic perquè tothom hi pogués seure, ja que no hi havia suficient localitats per a tots els assistents. Les activitats que hi van tenir lloc estaven organitzades per l'entitat de dones marroquines a Manresa Al Noor, que volia commemorar -amb aquest acte- el Dia de la Dona Treballadora.

La presidenta de l'associació manresana, Khadija El Bachiri, va marcar el to reivindicatiu. «El paper de la dona abans era estar a casa i fer tasques de la llar. Avui dia, la dona surt del casa, treballava, és emprenedora... Hi ha dones marroquines empresàries», destacava la presidenta de l'ens en el seu discurs. En el transcurs de l'acte, es va fer un reconeixement a dones marroquines residents a Catalunya, activistes, dones que han muntat un negoci.

L'acte va acabar al vespre amb una mostra de les tradicions del nord del Marroc i amb teatre còmic a càrrec de les mateixes membres de l'entitat.

Prem per veure més contingut per a tu