L'Oficina Jove del Bages (St. Blai, 14) acollirà l'última sessió d'IRIS programada per aquest curs. Serà el dissabte 22 de juny a les 6 de la tarda. Durant la trobada, vinculada a la diada del 28 de juny, dia de l'Orgull que commemora la diversitat afectiva, sexual i de gènere, es portaran a terme diverses actuacions artístiques.

Els assistents podran gaudir de l'espectacle de dansa dicoAtomia, que qüestiona el binarisme de gènere, a càrrec de Marta Rabaneda; la posada en escena del Rap amb Nep1; els poemes d'Enira; i Txus Garcia, rapsode performatiu basat en la tendresa i el sentit de l'humor. També hi haurà material de temàtica LGTBI i berenar col·lectiu.

Aquesta iniciativa, impulsada des del SAI (Servei d'Atenció Integral) LGTBI del Consell Comarcal del Bages i de l'Ajuntament de Manresa i de l'Oficina Jove del Bages, apareix com a resposta a la necessitat expressada per part de joves que s'identifiquen amb una identitat de gènere o orientació sexual no normativa.

Així, es demanaven espais de trobada per conèixer persones amb experiències similars i a la recerca de creació de xarxa en l'àmbit social, «davant d'una societat que avança cap a la igualtat però que encara es recolza en uns pilars cisheteronormatius i binaris que deixen als marges a les persones que no s'hi senten identificades», asseguren.

És per això que l'IRIS és un espai de seguretat i empoderament destinat a joves que s'identifiquin amb alguna de les sigles LGTBI. En cas de voler més informació es pot escriure a l'Oficina Jove del Bages a través del correu electrònic bages@oficinajove.cat o del WhatsApp al 676664142 o bé algun dels correus del SAI LGTBI de Manresa (sai@ajmanresa.cat) o del Bages (sai@ccbages.cat).