A la Universitat Catalana d'Estiu manresana hi participaran una setantena d'experts i personatges que són a l'ull de l'huracà de la mirada pública en aquests moments.

La llista l'encapçala l'expresident de la Generalitat Artur Mas i darrere seu hi ha l'advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye, l'advocat de Jordi Cuixart Àlex Solà, i Jaume Bosch com a autor del llibre La nostra policia.

La programació dona sortida a l'impacte que ha tingut tant l'1 d'Octubre com el judici posterior i posa la lupa tant en el respecte als drets fonamentals com en la dissecció del judici al procés.

Canviant de perspectiva, s'utilitzarà l'economia per analitzar el canvi en marxa de l'hegemonia mundial i quin paper hi tenen els Països Catalans i el conjunt d'Occident.

Hi haurà temps perquè una nombrosa representació del sistema sanitari de la ciutat tracti aspectes diversos de la medicina preventiva. També, per reflexionar sobre l'existència de la Catalunya Central i el 25è aniversari dels devastadors focs del 1994.

Cinema i concerts

No tot seran complexes anàlisis i la programació arribarà fins al públic amb cinema i música.

Entre els artistes destaca la presència de l'exlíder d'Antònia Font, Joan Miquel Oliver, dijous a les 10 de la nit a la plaça Major, i les actuacions de la Unió Musical del Bages, dimecres, i el mestissatge mediterrani d'El Diluvi per cloure el programa divendres.

Pel que fa al cinema, a la plaça Major es podrà veure Intocables, d'Olivier Nakache i Éric Toledano, dilluns, i Jurassic World 2: el regne caigut, de Juan Antonio Bayona, dimarts. A l'Espai Plana de l'Om, a les 4 de la tarda, de dilluns a dijous, Avec un sourire, la révolution!, d'Alexandre Chartrand; Loro, de Paolo Sorrentino; Les noies d'Alba Daurada, de Håvard Bustnes; i Bruc: la llegenda, de Daniel Benmayor.