La cafeteria de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, gestionada per l’empresa Boris 45, que ja disposa de l’acreditació Amed des de 2016, s’ha adherit a la campanya “Aquí sí. Fruita i salut”, que l’identifica com a

establiment compromès a oferir als seus clients racions de fruita fresca a punt per consumir.

El dia 13 de novembre, a l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, es va fer lliurament de la documentació que acredita la cafeteria de l’Hospital com a establiment que ofereix fruita a punt per consumir i que facilita, d’aquesta manera, que els clients puguin escollir fàcilment l’opció de postres saludables.

En el mateix acte es va fer entrega del certificat de renovació de l’acreditació Amed, que identifica els establiments promotors de l'alimentació mediterrània. L’acreditació Amed té com a objectius promoure i fomentar l'alimentació mediterrània en l'àmbit de la restauració col·lectiva, així com informar sobre opcions d'oci actiu al voltant de

l'establiment tot facilitant als clients la tria d'opcions saludables.

Mª Carme Colldeforns i Marta Oliveras, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a la Catalunya Central van lliurar les dues acreditacions a Anna Santamaria i Mariona Llobet, de l’empresa Boris 45, responsables del Centre i de Qualitat, respectivament.

A l’acte d’entrega hi va assistir Alba Oms, gerent de Sant Andreu Salut Fundació. El consum habitual de fruita fresca és beneficiós per a la salut. Està demostrat que cada ració addicional de fruita o verdura fresca consumida habitualment redueix un 7% el risc de patir afeccions coronàries.

La campanya “Aquí sí. Fruita i salut” és l’aposta de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per promoure el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en establiments de restauració i altres establiments d’alimentació. És una campanya d’identificació dels establiments compromesos a oferir als clients racions de fruita fresca a punt per consumir.

L’objectiu és promoure la ingesta de fruita fresca per tal de millorar la salut de la població i sumar-hi el màxim nombre d’establiments.